یزدفردا: قیمت سکه امامی از مرز ۵۹ میلیون تومان رد شد. هر قطعه سکه امامی چهارشنبه سوم بهمن به‌طور متوسط ۵۹ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان به‌فروش رسید، اما کسی که همان سکه امامی را به قصد فروش به بازار برده، احتمالا با رقمی نزدیک ۵۸ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان از سوی صراف‌ها رو‌به‌رو شده.

به گزارش یزدفردا: تفاوت قیمت خریدوفروش سکه بحث جدیدی نیست ولی احتمالا موقع فروش سکه و مراجعه به صرافی‌ها با پدیده‌های باورنکردنی دیگری رو‌به‌رو می‌شوید. برخی صراف‌ها موقع خرید سکه، برای اینکه پول کمتری به شما بپردازند، روی سکه عیب و ایراد می‌گذارند و گاهی اوقات دود لج و لجبازی صراف‌ها با یکدیگر به‌خاطر وکیوم و پلمب سکه‌های بانکی توی چشم مردم می‌رود. فروش سکه‌های پارسیان یا حتی سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ به صراف‌ها اصلا کار راحتی نیست و حالا به‌لطف اضافه‌شدن سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ آرام‌آرام باید آماده سه‌نرخی شدن سکه‌های بانکی در بازار باشیم. 

عیب و ایراد گذاشتن صراف‌ها روی سکه

فروش سکه به صراف‌ها گاهی مواقع کار راحتی نیست. هر از گاهی به‌خاطر بالاوپایین شدن قیمت‌ها و تغییر نرخ خریدوفروش، صراف‌ها تمایلی به خرید سکه از مردم ندارند و به همین خاطر عیب و ایرادی روی سکه شما می‌گذارند. «سکه‌ات خوب نیست!» این فقط یکی از جمله‌های معروف صراف‌هاست که ممکن است تا به‌حال به گوشتان خورده باشد. 

برخی مواقع هدف صراف‌ها از این کار خرید سکه با قیمتی پایین‌تر از قیمت روز طلا و سکه است. اینجور مواقع کافی است ناامید نشوید. با کمی جست‌و‌جو در راسته طلافروش‌ها و صراف‌ها بالاخره به مرادتان می‌رسید و نیازی به فروش سکه آنهم به زیر قیمت بازار نیست.

اختلاف قیمت خرید و فروش سکه 

اختلاف قیمت خریدوفروش سکه، مهمترین مبنع درآمد صراف‌های سکه است. صراف‌ها همیشه خدا سکه را اندکی زیر قیمتی که به مردم فروخته‌اند، می‌خرند. 

سکه امامی به‌عنوان مثال چهارشنبه سوم بهمن به‌شکل تکفروشی ۵۹ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان فروخته می‌شد، اما اگر کسی همان سکه امامی را به صرافی‌ها می‌برد، به‌طور میانگین با پیشنهادی نزدیک ۵۸ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان از سوی صراف‌ها رو‌به‌رو می‌شد.

سکه‌هایی که گردن گرفته نمی‌شوند

سکه‌های بانکی با وکیوم مخصوص هر صرافی به دست مردم می‌رسند. صراف‌ها معمولا اسم و رسم یا حتی لوگو خودشان را روی وکیوم و پلمب‌های شفاف و ضدخش می‌گذارند و ازقضا همین اتفاق گاهی به لج و لجبازی صراف‌ها با یکدیگر منجر می‌شود. 

صراف‌ها موقع خرید سکه، روی سکه‌ای که مال خودشان نیست و لوگو صرافی دیگری روی وکیوم آن نقش بسته، حساسیت به هرج می‌دهند و شما را به همان صرافی که سکه را از آن خریده‌اید، حواله می‌دهند؛ حتی اگر آن صرافی، دیوار به دیوار خوشان باشد!

مصائب فروش سکه پارسیان

خرید سکه پارسیان قبلا فقط برای هدیه دادن در عروسی و ختنه‌سوران و این مدل مراسم‌ها استفاده می‌شد، اما به‌موازات افزایش قیمت سکه‌های بانکی در سال‌های اخیر، خریدوفروش سکه پارسیان جنبه سرمایه‌گذاری هم پیدا کرده است. 

قیمت سکه پارسیان یک گرمی به‌عنوان مثال در یک سال گذشته از دو میلیون و ۷۲۵ هزار تومان به پنج میلیون و ۴۳۰ هزار تومان رسیده که معادل جهش ۱۰۰ درصدی است. همین اعداد برخی از سرمایه‌گذاران را به خرید سکه پارسیان به‌قصد سرمایه‌گذاری سوق می‌دهد، اما ایراد بزرگ ماجرا زمانی نمایان می‌شود که همان سکه پارسیان را به قصد فروش به صرافی‌ها ببرید. صراف‌ها تمایل زیادی به خرید سکه پارسیان از مردم ندارند و دلیل این کار را هم احتمال بالای تقلب در این مدل سکه‌ها اعلام می‌کنند. 

خرید سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ زیر قیمت بازار

حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلا ایران با شکل و شمایلی که الان وجود دارد، تقریبا از یک سال قبل کلید خورد. سکه‌های عرضه‌شده از سوی بانک مرکزی در این حراج‌ها، سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ بود و از اوایل پاییز پای سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ نیز به مرکز مبادله ارز و طلای ایران باز شد. 

حراج سکه ۱۴۰۳، اما بلافاصله حاشیه‌ساز شد. اولین خریدارانی که سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ را به صرافی‌های تهران بردند، از امتناع صراف‌ها نسبت به خرید سکه خبر دادند. دلیل این کار نداشتن وکیوم سکه‌های بانک مرکزی اعلام می‌شد. عجیب‌تر اینکه گفته می‌شود برخی صراف‌ها حاضر به خرید سکه ضرب ۱۴۰۳ هستند، اما به‌شرطی که فروشنده حاضر به دریافت رقمی زیر قیمت بازار باشد!

سه‌نرخی شدن سکه در بازار

سکه امامی یا همان تمام‌سکه بهار آزادی به سکه طرح قدیم معروف است. همزمان در بازار سکه‌های طرح قدیم هم حضور دارند که از نظر وزن و عیار هیچ فرقی با سکه امامی ندارند، اما قیمتشان روی تابلو صرافی‌ها اختلاف چشمگیری پیدا می‌کند.

قیمت سکه امامی به‌عنوان مثال فعلا در محدوده ۵۹ میلیون قرار دارد، اما خرید سکه بهار آزادی طرح قدیم قریب سه میلیون کمتر آب می‌خورد. تفاوت سکه طرح قدیم و جدید دقیقا از همینجا آب می‌خورد و با اضافه شدن تمام‌سکه‌های ضرب ۱۴۰۳، باید منتظر سه‌نرخی شدن سکه‌های بانکی باشیم.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا